Kijk van zorgverleners op hun rol binnen de epilepsiezorg - Manders, Joep; van Mastrigt, Ghislaine; Vlooswijk, Marielle; Majoie, Marian (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2024)
Mensen met epilepsie hebben vaak moeite om de aandoening een plaats te geven in hun dagelijks leven. Onderzoeklaat zien dat eerstelijns zorgverleners hierbij een belangrijke rol kunnen spelen door de ziektelast te verlagen en actievesociale participatie te waarborgen. Het is daarom van belang dat de invulling van eerstelijnszorg aansluit bij de zorgvraagvan patiënten met epilepsie. Maar hoe ervaren huisartsen en bedrijfsartsen deze zorg momenteel? En wat zienzij als verbeterpunten?