Het einde is maar het begin: ontrafelen van de postictale fase - Pottkämper, Julia; van Waarde, Jeroen (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2024)
Op 16 februari 2024 verdedigde Julia Christine Marianne Pottkämper haar proefschrift aan de Universiteit Twente, getiteld The end is just the beginning: unraveling the postictal state. Bij depressieve patiënten die elektroconvulsietherapie ondergingen werden twee medicijnen ter behandeling van postictale klachten onderzocht. Hoewel de medicijnen geen effect hadden, heeft Pottkämper door deze unieke data nieuwe inzichten in de postictale fase verkregen. Zo bleek de duur van het insult het postictale herstel van het EEG, de perfusie en het klinische herstel te beïnvloeden.