Ervaringen met Stereo-EEG RadioFrequente ThermoCoagulatie - Colon, Albert; Wagner, Louis; Tousseyn, Simon; de Jong, Lotte; Kubben, Pieter; Rijkers, Kim; Schijns, Olaf (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
In deze bijdrage een weergave van de ervaringen met thermocoagulatie van epileptogene zones in het Academisch Centrum voor Epileptologie, Kempenhaeghe/MUMC+. Besproken worden de uitkomst na behandeling (wel/niet aanvalsvrij) in relatie met verschillen in lokalisatie, type onderliggend lijden en uitgebreidheid van de epileptogene zone, evenals mogelijke complicaties na behandeling. De afgelopen jaren is het indicatiegebied iets uitgebreid maar het grootste deel bestaat uit patiënten met periventriculaire heterotopieën.