Ambulant EEG voor het monitoren van aan epilepsie gerelateerde cognitieve problemen - Ossenblok, Pauly; Veldkamp, Kars; Meijberg, Miranda; Bourez-Swart, Mireille (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Met een simultaan neuropsychologisch en video-EEG-onderzoek wordt de relatie tussen epileptische ontladingen in het EEG en het cognitief functioneren van kinderen onderzocht. Dit onderzoek is tijdrovend en belastend. Het zoeken is naar een vereenvoudigde en patientvriendelijke diagnostische methode voor het monitoren van het effect van medicamenteuze behandeling op de epilepsie van kinderen in relatie met hun cognitieve ontwikkeling.