Recensie: prentenboek ‘Spiedie’, epilepsievoorlichting voor jonge kinderen - van de Corput, John (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2018)
Een epilepsieaanval kan veel impact hebben, zeker als het een tonisch-clonische of complex partiële aanval betreft. In mijn contacten met kinderen en jongeren met epilepsie,hun ouders en scholen blijkt dat onbekendheid met epilepsie en het feit dat aanvallen onverwacht gebeuren er mede de oorzaak van zijn dat men van een aanval schrikt. Goede epilepsievoorlichting aan leerkrachten en klasgenoten is daarom van belang. Op die manier kan epilepsie beter worden herkend en kan er meer begrip komen voor de aanvallen.