Hemisferectomie bij een volwassen patiënt met een verstandelijke beperking en medicatieresistente epilepsie - Wanrooij, Dennis; Wagner, Louis (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2018)
Functionele hemisferectomie wordt voornamelijk toegepast bij kinderen en slechts sporadisch bij volwassenen. Hier wordt het resultaat beschreven van een hemisferectomie bij een volwassen patiënte. Het doel van deze casusbeschrijving is bewustwording van artsen voor verstandelijk gehandicapten en neurologen over aanvullende behandelmethoden zoals epilepsiechirurgie bij therapieresistente epilepsie.