Gevolgen van diepe hersenstimulatie van de voorste thalamuskern bij epilepsie: Focus op bijwerkingen - Rouhl, Rob; Schaper, Frédéric; Ackermans, Linda; Vlooswijk, Mariëlle; van Kranen-Mastenbroek, Vivianne; Wagner, Louis; Colon, Albert; Temel, Yasin (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2018)
Diepe hersenstimulatie is één van de mogelijke behandelingen voor patiënten met medicatie-resistente epilepsie en zorgt bij een aanzienlijk deel van deze patiënten voor vermindering van aanvallen. Er komen echter ook bijwerkingen voor. In deze bijdrage wordt een overzicht gegeven van de bijwerkingen en de betekenis van deze bijwerkingen in de klinische praktijk.