Stimulatie van de sensorimotorische cortex: Van functiemapping tot behandeling - van Blooijs, Dorien; Leijten, Frans (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Corticale stimulatie van de primaire sensorimotorische cortex wordt gebruikt voor intra-operatieve functiemapping. In deze bijdrage laten we zien hoe stimulatie ook gebruikt kan worden om onderliggende netwerken bloot te leggen, en voor het onderdrukken van epileptische aanvallen. Het perspectief is dat corticale stimulatie aanvallen die hun oorsprong hebben in het sensorimotrische gebied onderdrukt, een gebied dat vanwege zijn belang chirurgisch slecht toegankelijk is.