De regie weer in handen: Spelobservatie en dramatherapie bij angst voor aanvallen - van Keulen, Margo (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Nadat hij een epileptische aanval in het zwembad kreeg, is Floris zo angstig geworden voor een nieuwe aanval dat hij niet meer naar school wil. Traumabehandeling heeft geen effect gehad. In deze bijdrage wordt beschreven hoe dramatherapie de jongen helpt controle te krijgen over zijn angsten. Angst voor een aanval is dan niet meer abstract, maar wordt omgezet in een concrete verbeelding door middel van spel.