Medicatietrouw bij mensen met epilepsie en een lichte verstandelijke beperking - Konz, Daphne; Martens, Bea; Festen, Dederieke (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Voor patiënten met epilepsie is toegang tot duidelijke informatie en een goede relatie met de behandelaars belangrijk om tot een goed ‘zelfmanagement’ van epilepsie te komen. Wat als patiënten lage gezondheidsvaardigheden hebben? Bijvoorbeeld omdat ze moeizaam kunnen lezen, geen vragen durven stellen of impulsief handelen? Dit zijn veel voorkomende problemen bij mensen met een lichte verstandelijke beperking.