Herstel van lekkende bloedvaten in de hersenen als nieuwe therapie voor epilepsie? - Broekaart, Diede; Gorter, Jan; Aronica, Eleonora; van Vliet, Erwin (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Lekkage van bloedvaten in de hersenen door ontstekingsreacties en veranderingen van de extracellulaire matrix kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en instandhouding van epilepsie. Herstel van bloed-hersenbarrière-lekkage door het remmen van ontstekingsreacties en specifieke eiwitten in de extracellulaire matrix kan daarom een nieuwe therapie zijn voor epilepsie.