Epileptische aanvallen in een ratmodel voor hersenbloeding - Germonpré, Charlotte; Raedt, Robrecht; de Herdt, Veerle (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Het optreden van een hersenbloeding is een risicofactor voor het ontwikkelen van epilepsie. Tot op heden zijn er weinig preklinische studies die het mechanisme van aanvallen na een hersenbloeding onderzoeken. Het doel van deze studie was het ontwikkelen van een diermodel dat spontane aanvallen vertoont na een hersenbloeding. Met behulp van een dergelijk model kan het effect van deze aanvallen op functionele uitval en secundaire hersenschade onderzocht worden.