Anti-aanvalsbehandelingen bij kinderen: nieuw en hip, ook nuttig? - Gunning, Boudewijn (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Het is beter om het over anti-aanvalsmedicatie te hebben dan over anti-epileptica, omdat de medicijnen die epileptische aanvallen bestrijden de onderliggende aandoening niet genezen. Nieuwe behandelingen zijn vaak populair, maar niet alles wat door een registratieonderzoek komt, verdient ook een plaats in de behandeling. In deze bijdrage worden drie nieuwe anti-aanvalsbehandelingen besproken en hun plaats in de behandelalgoritmes.