Anti-NMDAR encefalitis als oorzaak van epilepsie bij een zesjarige jongen - Crijnen, Yvette; de Bruijn, Marienke; de Vries, Juna; van Berkestijn, Frédérique; Titulaer, Maarten (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Nieuw ontstane epilepsie bij kinderen en volwassenen kan wijzen op een auto-immuun oorzaak, met name als de epilepsie voorkomt in combinatie met neuropsychiatrische klachten of therapieresistent blijkt. Het is belangrijk om auto-immuun epilepsie snel te herkennen omdat de klinische uitkomst verbetert naarmate er sneller gestart wordt met behandeling. Vanwege de variatie in mogelijke klachten is het stellen van de diagnose vaak een uitdaging.