Epigenetica: een epileptogenetisch mechanisme na febriele convulsies? - Gorissen, Zora; de Nijs, Laurence; Rijkers, Kim; Schijns, Olaf; Dings, Jim; Choe, Kris; Rutten, Bart; van den Hove, Daniël; Hoogland, Govert (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
De cellulaire processen waardoor genen worden aan- en uitgezet, reguleren de embryonale ontwikkeling maar ook de pathofysiologische condities zoals het ontstaan van tumoren en wellicht ook epilepsie. De kennis over deze processen is recent sterk toegenomen en de werking van farmaca (waaronder anti-epileptica) hierop leidt tot nieuwe inzichten in de behandeling van epilepsie. Hier worden de epigenetische veranderingen bij epilepsie beschreven en de mogelijke rol van anti-epileptica hierin.