Het belang van meer openheid over SUDEP - Thijs, Roland; Majoie, Marian (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Sudden Unexpected Death in Epilepsy (SUDEP) staat wereldwijd meer en meer in de belangstelling. Onderzoek laat zien dat patiënten er graag meer van willen weten en dat er maatregelen zijn om het risico te beperken, zoals een betere therapietrouw, uitbreiding van de behandeling van de epilepsie of meer nachtelijk toezicht. Het is daarom wenselijk dat SUDEP laagdrempelig besproken wordt.