Psychogene niet-epileptische aanvallen: verschillen in semiologie, maar ook in etiologie? - Dietze, Christoph; Schelhaas, Jurgen (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
In deze rubriek wordt het fenomeen ‘psychogene nietepileptische aanvallen’ (PNEA) belicht vanuit twee verschillende perspectieven. Er is een bijdrage over een diagnostiek programma dat bedoeld is om snel tot een adequate diagnose te komen, omdat het vroeg stellen van de diagnose de kans op een gunstige prognose verhoogt. In een tweede bijdrage gaat het om de kenmerken van PNEA bij patiënten met een verstandelijke beperking. In beide bijdragen staat de etiologie van PNEA ter discussie.