Prognose, follow-up en behandelkeuze bij kinderen met tubereuze sclerose en epilepsie - Jansen, Floor; de Wit, Marie Claire (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Patiënten en ouders van kinderen bij wie de diagnose tubereuze sclerose complex gesteld wordt, worden geconfronteerd met een onzekere toekomst, waarbij er een hoog risico is op de ontwikkeling van epilepsie, een ontwikkelingsachterstand en gedragsproblemen. In deze bijdrage worden de prognose en de keuze van behandeling gedurende het ziekteverloop van kinderen met het tubereuze sclerose complex besproken.