Netwerkactiviteit in een gekweekt hersenbiopt: Hoe analyseer je dat? - Hu, Michel; Rijkers, Kim; Dings, Jim; Schijns, Olaf; van den Maagdenberg, Arn; Luttge, Regina; Hoogland, Govert; Frimat, Jean-Philippe (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Analyse van grote hoeveelheden data om daarmee verbanden te kunnen leggen, bijvoorbeeld verbanden binnen een netwerk van neuronen, is door recente technische ontwikkelingen (snellere computers, ontwikkeling van algoritmen, etc.) toegankelijker geworden voor onderzoekers. Onderstaande beschrijft een systeem voor de acquisitie en analyse van netwerkactiviteit in een gekweekt hersenbiopt.