Epilepsiechirurgie voor Focale Corticale Dysplasie - van Eijsden, Pieter (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Op woensdag 25 november 2020 promoveerde Tim Veersema aan de Universiteit van Utrecht op het proefschrift ‘Epilepsy Surgery for Focal Cortical Dysplasia: Clinicopathological correlates and advances in neuroimaging’. In dit proefschrift onderzoekt hij de relatie tussen preoperatieve beeldvorming en postoperatieve histopathologische diagnose. Het uiteindelijke doel is om preoperatief beter te kunnen inschatten wat die diagnose is, omdat dit waarschijnlijk iets zegt over de postoperatieve cognitie en kans op aanvalsvrijheid.