Cenobamaat: nieuwkomer binnen de anti-aanvalsmedicatie - Gefferie, Silvano; Thijs, Roland; Visser, Gerhard; van Thuijl, Hinke (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Cenobamaat maakt als nieuw middel binnenkort zijn opwachting op de Nederlandse markt van anti-aanvalsmedicatie. Wat zijn de achterliggende werkingsprincipes van dit medicijn? Welke resultaten kunnen we verwachten op basis van eerdere trials? En biedt zijn intrede ook aanvullende kansen, bijvoorbeeld om therapeutische (keuze)processen te verbeteren? In deze bijdrage behandelen wij deze, en nog meer, vraagstukken ten aanzien van deze nieuwkomer binnen de anti-aanvalsmedicatie.