De auto-immuun hypothese van narcolepsie - Lammers, Gert Jan (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Op donderdag 11 november 2021 promoveerde Mink Schinkelshoek aan de Universiteit Leiden op het proefschrift getiteld The autoimmune hypothesis of narcolepsy – and its unexplored clinical features. Hij onderzocht de ontstaanswijze van narcolepsie type 1 en beschrijft enkele voor patiënten relevante symptomen van narcolepsie type 1, die tot nu toe in wetenschappelijk onderzoek weinig aandacht hebben gekregen. Het doel van deze twee onderzoekspijlers is het beter begrijpen van de ziekte om patiënten uiteindelijk gerichter en beter te kunnen behandelen.