Een multidisciplinaire polikliniek voor kinderen met het Dravetsyndroom - Verhoeven, Judith; Teunissen, Mariël (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
In Nederland worden jaarlijks tussen de zes en tien kinderen geboren met het syndroom van Dravet. Dit syndroomkenmerkt zich primair door moeilijk behandelbare en vaak langdurige epileptische aanvallen van verschillende typendie vaak (maar niet altijd) uitgelokt worden door temperatuurswisselingen. Geleidelijk ontstaan er ook problemen opandere domeinen, waardoor het beeld van Dravet een echt ‘syndromaal beeld’ wordt.