Signaalkarakteristieken in mensen met een focale corticale dysplasie - Schaft, Eline; van 't Klooster, Maryse; Zijlmans, Maeike (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Het elektrocorticogram wordt toegepast als hulpmiddel bij de afgrenzing tussen epileptogeen weefsel en gezondweefsel tijdens epilepsiechirurgie. Mensen met een focale corticale dysplasie die intra-operatieve elektrocorticografieondergaan hebben vaak een kenmerkend elektrocorticogram. In deze studie worden de lokaliserende en tijd-gerela-teerde eigenschappen van met het elektrocorticogram gemeten pieken en hoogfrequente oscillaties geanalyseerd.