Samenhang tussen de ziekte van Alzheimer en epilepsie? - Rozeboom , Annemieke; Gorter, Jan; van Vliet, Erwin (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Verouderingsprocessen in de hersenen, zoals het verminderd opruimen van schadelijke eiwitten, kunnen een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van epilepsie en bij cognitieve achteruitgang. Epilepsie kan bijdragen tot het verergeren van ouderdomsziekten, zoals de ziekte van Alzheimer. Het begrijpen van de samenhang tussen epilepsie bij oudere mensen en de ziekte van Alzheimer kan helpen bij de bestrijding van zowel epilepsie als de versnelde achteruitgangbij Alzheimer1.