De oorlog in Oekraïne: Een ethische reflectie vanuit de traditie van de rechtvaardige oorlog - Vos, Pieter (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Vanuit de traditie van de ‘rechtvaardige oorlog’ bespreekt Pieter Vos concrete ethische vragen die zich ten aanzien van de oorlog in Oekraïne aandienen. Dit denkkader blijkt het mogelijk te maken om tot een adequate afweging te komen van welke motieven wel en niet valide zijn in het steunen van het Oekraïense verzet en het bestrijden van de Russische agressie. Ook vraagt deze bijdrage aandacht voor het belang van het perspectief op ‘rechtvaardige vrede’ voorbij het conflict.