Volg het spoor van de vleermuis - Schoonenberg, Christiaan (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
In de zomer van 2021 wandelde ik met een van de predikanten van de Nieuwe Kerk door het Stadspark in Groningen. We hadden het over het verhaal van de Ark van Noach. Ik vroeg hem of hij wist welke dieren zich in de Nieuwe Kerk ophielden. ‘Vleermuizen,’ zei hij, ‘ze vliegen ’s avonds rondjes in de kerk en worden ’s ochtends soms dood of uitgeput door de koster gevonden.’