Gastvrijheid en migratie: toekomstgerichte reflecties - Dillen, Annemie; Casteel, Amy (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Wat kan gastvrijheid betekenen in de context van migratie, in het bijzonder ook voor christelijke geloofsgemeenschappen? Twee praktisch-theologen reflecteren hierop en geven een theoretisch en theologisch kader, spreken over ‘kenotische gastvrijheid’, beluisteren verhalen van mensen met migratie-ervaringen, en benoemen dat hier ook methodologisch veel over te zeggen valt.