Onderwijs ontwerpen om een menswaardige toekomst te wekken - van der Zee, Theo (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Zo vanzelfsprekend als de missie van een school is om leerlingen voor te bereiden op een toekomst, zo weinig evident is het welke toekomst beoogd wordt. Gaat het om een toekomst van professioneel succes, sociale status of economische welvaart? Of om een toekomst van de menselijke maat en ecologische verbondenheid? Wat heeft een school meer precies voor leerlingen op het oog en hoe is ze in staat dit meer bewust na te streven?