Hopeloos maar niet ernstig: Praktisch-theologisch reflecteren op de toekomst - Ganzevoort, Ruard (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Zoek op internet naar aforismen over de toekomst en je komt de mooiste spreuken tegen, soms met bronvermelding en vaak ook ‘toegeschreven aan’ een bijzonder mens. ‘Voorspellen is moeilijk, vooral als het de toekomst betreft’, zou door de cabaretier Wim Kan en/of door de natuurkundige Niels Bohr zijn gezegd. ‘De toekomst moet je niet voorspellen maar mogelijk maken’, zou schrijver Antoine de Saint-Exupéry geschreven hebben. En zakenman Warren Buffett zou hebben gezegd: ‘Voorspellen van regen telt niet. Het bouwen van een ark wel.’