Wat maakt een AI ’katholiek’? - Bosman, Frank (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2024)
Artificiële intelligentie is overal. Dat was al langer zo, maar met de opkomst van en de publiciteit rondom ChatGPT heeft iedereen er ook een mening over. Dit artikel verkent de reacties op Artificial Intelligence en al de daarbij behorende toepassingen binnen de rooms-katholieke kerk en onder (katholieke) theologen.