Een praktisch-theologische horizon voor AI - Schaeffer, Hans (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2024)
‘Het gebruik van kunstmatige intelligentie in de praktische theologie belooft een boeiende synergie tussen traditie en technologie. De praktische theologie, die zich richt op de toepassing van religieuze inzichten en ethiek in het dagelijks leven, kan aanzienlijk profiteren van de mogelijkheden die AI biedt. In dit essay zullen we verkennen hoe AI de praktische theologie kan verrijken en enkele mogelijke implicaties van deze integratie bespreken.’