Zingevingsbehoeften en -vraagstukken van jongeren in het voortgezet speciaal onderwijs - Kuijpers, Reggy (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
Er wordt veel gesproken over jongeren en zingeving. Wat zeggen zij zelf? Wat zijn hun behoeften en vraagstukken als het om zingeving gaat? Onlangs deed ik onderzoek in het kader van de Master Geestelijke Verzorging aan de Radboud Universiteit naar de zingevingsbehoeften en -vraagstukken die spelen bij jongeren binnen het voortgezet speciaal onderwijs (vso), hoe daarin (al dan niet) werd voorzien en welke rol een geestelijk verzorger hierin zou kunnen spelen binnen deze vorm van onderwijs. Met dit artikel geef ik graag een inkijk in de belangrijkste bevindingen van het onderzoek.