Ontvankelijk, kwetsbaar en toegewijd: Literatuuroverzicht kerkopbouw 2020-2024 - Stoppels, Sake (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
De doorgaande krimp van de kerken vertaalt zich bepaald niet in een afname van het aantal publicaties over de kerk. Met grote regelmaat verschijnen er boeken op het terrein van kerkopbouw of op aanpalende terreinen. In het laatste nummer van Handelingen van 2023 besprak ik publicaties rond missionair kerk-zijn die verschenen in de jaren 2020-2023. In deze nieuwe aflevering van het literatuuroverzicht kerkopbouw bespreek ik primair studies die niet een specifiek missionaire insteek hebben.