Water: toegang tot leven - Wijsen, Frans (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2021)
‘Toegang tot schoon drinkwater is een onvervreemdbaar en fundamenteel mensenrecht verankerd in de waardigheid die ieder mens als schepsel van God in zich draagt. Mensen de toegang tot water ontzeggen, is hen de toegang tot het leven weigeren. Wie dat doet laadt een grote morele schuld op zich.’ Paus Franciscus, Laudato Si, Nr. 30 U kunt de het hele inleidende artikel lezen door te klikken op Inleiding