Je kunt een mens uit de oorlog halen, maar de oorlog niet uit een mens - Jorissen, Gertjan; Schuhmann, Carmen; Pleizier, Theo; Walton, Martin; Körver, Sjaak (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2019)
De volgende casusbeschrijving uit het lopende Case Studies Project raakt aan een pijnlijk hoofdstuk uit onze nationale geschiedenis: de inzet van Nederlandse militairen in Nederlands-Indië. De casusbeschrijving laat zien welke specifieke en tijdsintensieve aandacht begeleiding van de (wegens leeftijd) snel krimpende groep ‘oude veteranen’ vraagt.