Pleidooi voor een theologische visie op geestelijke verzorging - Borgman, Erik (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2021)
De opleidingen tot geestelijk verzorger hebben de oren te veel laten hangen naar wat ze dachten dat de samenleving van hen vroeg, stelde Erik Borgman in een interview in Handelingen 2020/2. In dit artikel werkt hij dit uit en hij benadrukt dat in de geestelijke verzorging naar de mens moet worden gekeken als iemand met een ziel, en niet als een consument met behoeften.