Dynamisch doodsbewustzijn: Veranderende culturele, morele en religieuze opvattingen van de dood - Schilderman, Hans; Fortuin, Nienke (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
De steun aan stervenden vertegenwoordigt een belangrijke prioriteit van geestelijke verzorging en pastoraat. Kennis van en inzicht in verschuivingen in opvattingen over de omgang met de dood helpen pastores, geestelijk verzorgers en vrijwilligers om de terminale zorg af te stemmen op de beleving en verwachtingen van mensen die hun levenseinde zien naderen.