Een franciscaans wonderverhaal en de harde realiteit van geestelijk verzorger - Speelman, Willem Marie (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2021)
De vraag naar praktische wijsheid hoor je nogal eens in de peinzende vorm: ‘Wat is wijsheid?’ oftewel: ‘Wat moeten we in godsnaam doen?’ Het is een vraag die gesteld wordt als de gewone manier van doen niet meer blijkt te werken. Dan helpen soms oude verhalen, die je de goede richting wijzen.