Trendbericht Homiletiek: 2015-2020 - Pleizier, Theo (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2021)
Hoewel het alweer enige tijd geleden is dat een Trendbericht Homiletiek in Handelingen verscheen, blijft de preek aandacht krijgen, zoals in het recente themanummer De magie van het gesproken woord (2020/1). In dit trendbericht concentreer ik mij op een paar ontwikkelingen in het vakgebied van de afgelopen vijf jaar, 2015-2020.