Liturgie in kwetsbare tijden - Van Bokhoven, Mignon (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Ieder mens wordt vroeg of laat geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het bestaan. Een ongeluk, ontslag, het overlijden van een dierbare zijn ervaringen die ingrijpen in het vertrouwde leven. Deze fragiliteit beschrijft hoogleraar Christa Anbeek als de gedeelde condition humaine: elk bestaan is kwetsbaar (2013, 47). Voor Anbeek is dit het fundament voor de theologie: juist in de ontregeling van het leven, zowel in de vreugdevolle momenten als in het heftigste verdriet toont zich dat wat van ultiem belang is.