Pastorale omgang met kwetsbaarheid - Brink, Egbert (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
‘Misschien is dit kapotte “waardeloze” leven van mij nú wel veel geslaagder in navolging van Christus dan een leven vol prestatie en mogelijkheden. Maar wat kan ik ernaar verlangen om weer “normaler” te functioneren.’ Zo verwoordde een lid van een kerkelijke kring haar kwetsbaarheid. Het had al de nodige moed gevergd om deze zinnen uit te spreken. Maar daarna viel een ongemakkelijke stilte in de groep met een aantal ‘geslaagde’ mensen die haar het liefst uit de weg gingen. Kwetsbaar is niet maakbaar, het betekent ook dat je te kwetsen bent!