Opleidingssupervisie: Vindplaats van uitdagingen voor studenten en supervisoren - Scherer-Rath, Michael (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Opleidingssupervisie in de actuele context van opleiding en praktijk krijgt vaak niet de aandacht die zij verdient. Wij willen dat met dit themanummer van Handelingen veranderen. Wij hebben opleidingssupervisoren van opleidingen voor Pastoraat en Geestelijke Verzorging in Nederland (hbobachelor, hbo-master en wo-master) gevraagd eigen ervaringen en inzichten te beschrijven, om actuele ontwikkelingen en thema’s te schetsen die zij in hun supervisiepraktijk tegenkomen. Supervisoren van zes opleidingen waren bereid hun ervaringen te delen. Deze uitwisseling van ervaringen kan ons helpen vindplaatsen van uitdagingen op te sporen voor toekomstige professionals binnen het werkveld van Pastoraat en Geestelijke Verzorging en voor supervisoren die deze begeleiden bij het leren reflecteren op mogelijkheden die helpen met deze uitdagingen om te gaan.