Supervisie doet ertoe: Faculteit Katholieke Theologie, Universiteit van Tilburg - van Dijk-Groeneboer, Monique (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Het is van alle tijden dat professionals die met mensen werken zichzelf als instrument meenemen. Wanneer je in opleiding tot een dergelijke professional bent, is het dan ook zaak dat instrument te leren kennen, oppoetsen en bijschaven waar mogelijk. Je leert wat je talenten zijn en wat je zwakke kanten, welke casuïstiek je goed af gaat en welke je beter aan een collega kunt overlaten als die mogelijkheid er is. Dit leren gebeurt bij uitstek binnen supervisie.