Heilzame verwerking van het slavernijverleden in de kerken: Interview met Rhoïnde Doth en Andreas Wöhle - Meijers, Erica (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
In 2017 begon in Amsterdam het proces ‘Heilzame verwerking van het slavernijverleden voor ‘wit’ en ‘zwart’’. Het leidde tot een symposium, preken, een boek en een mobiele tentoonstelling en duurt tot vandaag voort. Welke ervaringen zijn opgedaan en wat valt er te leren? Een gesprek met Rhoïnde Doth, predikant van de Evangelische Broedergemeente (EBG) in Utrecht en voorzitter van Samen Kerk in Nederland (SKIN), en Andreas Wöhle, predikant van de Lutherse Gemeente in Amsterdam en voorzitter van de Lutherse Synode.