Ballet van schaduw naar licht: Dans als houvast van religie - Sneller, Rico (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Wat is de betekenis van dans voor religie? Op deze vraag wil ik in deze bijdrage reflecteren. Mijn invalshoek is filosofisch, niet theologisch: ik kijk naar religies van buitenaf. Mijn doel is om te laten zien dat de dans in het hart van de religie explosief materiaal vormt: in zoverre de dans uitdrukking van beleving is en het onderscheid tussen lichaam en ziel in verwarring brengt, kan deze niet alleen het verschijnsel religie, maar ook het zelfverstaan van religie in beroering brengen.