Een moeiteloze dans: Lichamelijkheid als spirituele bron in de begeleidingsrelatie - van Amsterdam, Joske (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
We kennen allemaal wel de ervaring dat we in de ontmoeting met de ander, zonder dat we erop bedacht zijn, plotseling een heel bijzonder moment van verbondenheid in het contact gewaarworden. Je merkt een stroom op, die zich in een vloeibare beweging tussen jou en de ander heen en weer beweegt. Die vloeibare energiestroom reikt voorbij het eigen lichaam en het ‘zelf’ naar de ander en op dezelfde wijze kan het iets of iemand ook toelaten.