Theologisch grondonderzoek met predikanten als intermediair - Postma, Eward (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
‘Duurzaamheid is voor mij al jaren een belangrijk, en tegelijk lastig onderwerp. Er is een verlangen om duurzamer te leven. Tegelijk stuit het moralisme waarmee het onderwerp vaak is omgeven, mij tegen de borst. Ook in de dagelijkse praktijk van het werk als gemeentepredikant vind ik die moralistische tendens van het onderwerp lastig. Hoe preek en bid je op een manier die ruimte schept, en mensen (mijzelf incluis) niet klem zet? De reden om deel te nemen aan de cursus ‘Van U is de aarde’ is voor mij om geloof, werk en dagelijks leven dichter bij elkaar te brengen.’