Een ongemakkelijke waarheid: Retorische strategieën van de prediker als klimaatprofeet - Stark, Ciska (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Het project Grond van de Protestantse Theologische Universiteit onderzoekt hoe de urgentie van de klimaatproblematiek en de christelijke theologie op elkaar betrokken kunnen worden. We onderzoeken christelijke praktijken in geloofsgemeenschappen en het handelen van pastores en predikanten ten aanzien van de concrete praktijken van ‘grond’ in relatie tot hun theologie. In een deel van het onderzoek richten we ons op de inhoud en werking van preken. Deze homiletische invalshoek is gekozen, omdat preken binnen de protestantse traditie gelden als dragers van verandering.