Urgente vragen van oorlog en vrede - Vos, Pieter (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Door de Russische invasie in Oekraïne dient het thema ‘oorlog en vrede’ zich met grote urgentie aan. De militaire ontwikkeling van de oorlog in Oekraïne houdt veel mensen intens bezig, zowel in persoonlijke betrokkenheid bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen, als in de publieke opinievorming over de aard en impact van dit conflict en de levering van wapens door het Westen. Voor meer fundamentele ethische vragen over oorlog en vrede lijkt in de publieke opinie echter weinig aandacht te zijn.